Scurt istoric

Istorie Noiembrie 10, 2014

În Parohia GEORGE  COŞBUC  s-a construit prima dată o biserică din bârne cu lut, căptușită interior cu scândură, de către enoriașii satului, ajutați de către boierul  Iordache Fotea și soția sa Evdochia, cu hramul Sf. Ilie  Tesviteanul.  

Data precisă a construcției nu se știe, dar din relatările bătrânilor, ar fi în jurul anului 1865. Din cauza vechimii și a materialului din care era construită a fost lasată sa se darâme.

La stăruința enoriașilor, în frunte cu epitropul Ilie Aionesei  și cu preotul M.Zăhărescu , s-au strâns fondurile necesare, și pe același loc, s-a construit actuala biserică tot din bârne, având temelie de beton, căptușită interior și exterior cu scândură.

Construcția s-a terminat în anul 1921când a fost și sfințită. În anul 1939 i s-a mai adăudat un pridvor de scândură la intrare. În anul 1945 la stăruința pr. Mihai Gontineac  s-au facut reparații exterioare, s-a separat clopotnița de corpul bisericii și s-a acoperit cu tablă zincată biserica și clopotnița.  În anul 1966  s-au făcut contraforturi de beton armat și un trotuar în jurul bisericii.

Din anul 2002, de la venirea pr. Laurențiu Hapenciuc în parohie biserica a intrat întru-un  amplu proces de renovare.  S-a izolat termic cu termosistem exteriorul  în anul 2011 și în anul 2013 s-a început izolarea pereților cu rigips.